Skördelördag i Bergvik

Skördelördag

Skördelördag i museet är tillbaka i sommar!

Fem lördagar från och med den 18 juli till och med den 15 augusti kommer Skördelördag i repris. Den som minns sommaren 2006 vet också hur en Skördelördag kan te sig. För de som inte minns eller hade möjlighet att besöka museet då, kan vi berätta att det i museets  cafélokal  kommer att erbjudas kaffe med kreativa bakverk och blommande lunchsmörgåsar med överflöd av grönt, tillredda med lokala råvaror.

Image

Försäljning av lokalproducerade varor av allehanda slag samt  våra egenodlade grönsaker kommer att ske precis som sommaren 2006.

Ingen lördag kommer att vara den andra riktigt lik vare sig det gäller menyerna eller produkterna som finns till försäljning, det kan handla om att lördagens tema är färgen gul eller så är temat rosor t ex. Överraskningsmomentet får man på köpet, temat beror på vad som blommar för tillfället eller vilka grödor som varit möjliga att skörda, använda och sälja.

Image

Njuta sitt kaffe eller sin lunchmacka kan man givetvis göra på strömparterren när vädret tillåter. Cafélokalen, som fått sig en lätt ansiktslyftning sedan 2006, är historisk mark i fler än ett avseende.

Image

En kulen kväll i slutet av mars bildades där Slowfood Helsingland, ett eget hälsingskt convivium för oss alla här i landskapet som älskar den långsamma maten, det genuina, vackra, närproducerade och omsorgsfullt tillredda, mat med en historia att berätta.

Ett koncept som Skördelördag håller högt!

Image

Vilken vy man kan ånjuta ifrån Caf'et på Industrimuseumet

Image

Välkomna att besöka Bergviks industrimuseum och Skördelördag i sommar önskar Tullia och Majje

Läs mer på Bergviks Alltings hemsida


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter