Så här har vi löst drivmedelsfrågorna i Sörbygden!


PICT0302.JPG (52.78kb)


Så här har vi löst drivmedelsfrågorna i Sörbygden!

Sörbygdens Bygdegårdsförening uppförde 1995 en mindre bensinstation med ovanjordscisterner, som skulle betjäna upptagningsområdet. 
                                                                                                                      

Upptagningsområdet har i huvudsak varit byarna Sörbygden, Albacken, Ljungå, Hällesjö, samt vissa delar av Västernorrland som gränsar mot Bräcke kommun.  


Vid etableringen 1995 gjordes den huvudsakliga investeringen av Sörbygdens Bygdegårdsförening motsvarande ca 700.000 kr, dock svarade Ok för investering i Pumpteknik, sedelautomat, datateknik och kortläsarutrusning. Totalkostnaden blev ca 1.000.000 kr.


OK har levererat bränsle och bygdegårdsföreningen har sålt bränslet mot en viss ersättning per liter. Dessutom har OK betalat en form av markarrende. Ok upphörde med leveranser per 30/7 2008.


Processen


Med tanke på  den viktiga funktion denna anläggning har för bygden beslutade Sörbygdens Bygdegårdsförening av driva anläggningen i egen regi. Vi lyckades inte att köpa befintlig utrustning av OK. OK monterade ner sin utrustning för destruktion. Det uppstod ett investeringsbehov som vi då beräknade till ca 192.000 kr. Vi sökte stöd hos Länsstyrelsen och erhöll 91.000 kr, vilket var viktigt för att "ro projektet i land". Investeringarna är nu gjorda och vi beräknar att slutsumman kommer att landa på drygt 200.000 kr. Investeringarna är i form av ny kombinerad pump för bensin och diesel, transaktionshanteringssystem och kortterminal. En viss anpassning och komplettering av stationen har gjorts. I samband med övriga åtgärder har provborrningar skett för att utröna behovet av sanering. Provborrningarna visade inte på något sådant behov.


Vi har ett avtal med Alltank i Sundsvall om leveranser av bränsle. Vi har tvingats höja priset något för att täcka våra drift- och underhållskostnader. Vårt utpris i dag är en krona över vårt inköpspris. Vi har inget större vinstkrav utan det viktigaste skälet för oss har varit att bibehålla  servicen i bygden.


Vi hade en del inkörningsproblem i början bl a på grund av fel på utrustningen. Nu fungerar allt bra och befolkningen i bygden är nöjda med att vi kunnat återskapa den forna servicen.

Sörbygdens Bygdegårdsförening

Per-Sune Holmvall
Styrelseordförande  


Läs mer om Sörbygden här


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter