Lokal planering med visioner




Lokal planering med visioner

Ett par gånger varje år har Östhammars kommun avstämningsmöte med kommunens lokala utvecklingsgrupper. Förra veckan var det möte i Öregrund och Bosse Lönnqvist, projektledare för Lokal planering var inbjuden.


Bosse Lönnqvist var inbjuden till Öregrund förra veckan för att prata om vikten av lokal planering när Östhammars kommun hade avstämningsmöte med kommunens lokala utvecklingsgrupper. Platsen var rådhuset i Öregrund. Här berättar Bosse om sina intryck.


Några gånger varje år har kommunen avstämning med sina lokala grupper och förra veckan var det alltså dags. Kommunen är lyhörd och öppen för de initiativ som lyfts fram från de lokala utvecklingsgrupperna. Att låta människorna på olika sätt påverka utvecklingen nära sin vardag är en viktig process i kommunen.


Hela tiden pågår en dialog mellan de lokala utvecklingsgrupperna och kommunen och just nu baseras den av naturliga skäl på Östhammars nya situation med effekterna av slutförvaringen av kärnbränsle. Detta innebär ökat behov av bostäder, infrastruktur, utbildningar och företagsutveckling och här har de lokala grupperna stora möjligheter att vara med och påverka den framtiden. Grupperna är dessutom remissinstans och bollplank och inte minst bygdens språkrör gentemot kommunen.


Konstateras att samtliga nio lokala grupper har en utvecklingsplan.

Öregrunds utvecklingsgrupp har tagit fram en vision, Vision 2015, där ett antal intressanta åtgärder ingår. Bland annat en utbyggnad av Hasselbackspiren för att göra Öregrund till en trygg och säker hamn och samtidigt skapa ett vackert och populärt promenadstråk.


Läs mer här


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter