Leader Gästrikebygden sex nya projekt beviljade av LAG




Leader Gästrikebygden sex nya projekt beviljade av LAG

Igår, 1 juni, sammanträdde LAG i Hofors kvällen lång och tog då ställning till 15 olika projektansökningar. Totalt beviljades 6 av dessa sammanlagt 410 000kr. Det fanns samtidigt intressanta delar i flera av de projekt som avslogs, exempelvis eflerlyste LAG i ett flertal fall konkretisering av målsättning och projektnyttan samt i vissa fall en bredare förankring och samverkan. Nu följer  Länsstyrelsens formella granskning av LAGs beslut och därefter skickas beslut inklusive motivering till de beviljade projekten. Även de projekt som inte beviljades kommer inom kort att meddelas beslutet skriftligt med LAGs motivering. De projekt som inte beviljades har möjlighet att återkomma vid ett annat tillfälle med en vidareutvecklad ansökan.

Läs mer om vilka projekt som beviljades här.

Landsbygden lockar turister

Många av de projekt som komme rin till Leader Gästrikebygden har koppling till besöksnäring. Utifrån denna nya undersökning hoppas vi att de har stora möjligheter att utvecklas framöver, eftersom den visar att nio av tio kommer att tillbringa hela eller delar av sin semester i Sverige i sommar. För omkring en tredjedel av dem är det den svenska landsbygden som lockar allra mest. Det visar en färsk undersökning som LRF presenterar idag.
 
Läs mera här.



300 000kr väntar på driftiga ungdomar

Nu finns projektet Ungdomsinitiativ, där driftiga ungdomar på landsbygden kan söka upp till 25 000kr för att förverkliga en gemensam idé som gör livet på landet lite bättre, lite roligare. Det kan vara egentligen vad som helst under förutsättning att det är nytänkande, lagligt och drivs av unga för unga på landsbygden. Ung är man upp till och med 28 år. Har man en idé men saknar pengarna så hör man av sig till Leaderkansliet.



Läs mer på LEADER Gästrikebygden

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter