Glada projektnyheter




Lagom till sommaren har Hela Sverige ska leva fått glädjande besked. Två projektansökningar som vi ställt till Jordbruksverket respektive ESF-rådet har under veckan beviljats medel.


Jordbruksverket har gett klartecken till projektet Lokal finansiering - för lokal utveckling. Syftet med projektet är att inspirera lokala utvecklingsgrupper och andra lokala aktörer att starta eller utveckla lokala finansiella modeller i form av till exempel bygdekonto, lokala fonder, ekonomiska föreningar, stiftelser eller aktiebolag. För konkreta exempel se inspirationsskriften "Vi samlar lokalt kapital" som finns att ladda ner på vår hemsida under rubriken "Våra inspirationsskrifter". Projektet kommer att pågå till och med februari 2010.


Det andra beskedet gäller projektet Kompetenta anordnare - resten av landet med syfte att hjälpa föreningar och grupper att skapa sysselsättning för långtidsarbetslösa. Europeiska socialfonden (ESF-rådet) har beslutat stödja mobiliseringsfasen där vi tillsammans med sex medarbetare från hela landet under hösten ska kontakta ett stort antal organisationer. Vi ska hitta lokal sysselsättning (se exempel och information på arbetsmarknadssidan, som ligger under "Våra arbetsområden") och undersöka vilken typ av kompetensutveckling anordnarna behöver.


Detta projekt sker i samarbete med Sveriges Civilförsvarsförbund och Coompanion.
Efter sommaren sätter projekten full fart! 


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter