Saxdalens Byalag vill ha bygdepeng




Saxdalens Byalag vill ha bygdepeng

Saxdalens Byalag önskar att föreningslivet i Saxdalen ska få del av den bygdepeng som kommer att utgå till följd av vindkraftetableringen på Saxberget.


Byalaget hänvisar till att vid vindkraftetableringen mellan Fjällberget och
Ljungåsen tillfaller bidraget de anläggningar som berörs.
Det är i en skrivelse till kommunstyrelsen, med kopia till kultur- och fritidsförvaltningen och Stena Renewable, som Saxdalens byalag förklarar att man önskat att en del av den årliga bygdepengen varit reserverad för föreningarna i Saxdalen.
I skrivelsen hänvisar man till protokoll från kommunstyrelsens sammanträde den 4 december 2007 att den "vindbonus" som kommer att utgå som en följd av vindkraftetableringen på Saxberget kommer att fördelas av Stena Renewable i samråd med kommunen.

Skidspår i området

Byalaget konstaterar vidare att eftersom föreningarna i Saxdalen lagt ned mycket arbete och pengar i det nu etablerade området hade man förväntat sig att få delta i upplägget av fördelningen.
Byalaget och idrottsföreningen har skidspår och vandringsleder i området och skoterklubben har en led som går genom området. De senaste åren har mycket arbete lagts ned på exempelvis brobyggnationer, markberedning och märkning av spår och leder.

Läs mer i tidningen Dalademokraten


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter