Konsum kan tänka sig dyrare mjölk




Konsum kan tänka sig dyrare mjölk

Milko får respons från Konsum i Värmland som kan tänka sig att diskutera ett högre mjölkpris i butikerna, enligt nwt.se


Per Åsling, styrelseordförande i Milko, gick nyligen ut och vädjade om en bred uppgörelse med konsumenter och handel om ett högre mjölkpris i butikerna för att rädda bönderna ur lönsamhetskrisen.
Informationschefen för Konsum i Värmland säger nu till nwt.se att det kommer att bli en diskussion om ett högre mjölkpris. Han betonar dock att pengarna ska gå till mjölkbönder som har svårt att klara sig ekonomiskt om det blir en prishöjning.
Konsum Värmland är Milkos största kund och det ligger helt klart i vårt intresse att bönderna i Värmland mår bra, säger han.

Läs mer i Tidningen ATL

Norrmejerier skeptiskt till Milko-förslag

Norrmejeriers ordförande Herbert Nyman är tveksam till Milkos förslag om att höja mjölkpriset i butik med en krona för böndernas skull, skriver Piteå-Tidningen.

Herbert Nyman säger till tidningen att han har svårt att se hur det skulle gå till. Han tror också att det är konkurrensrättsligt omöjligt att genomföra något sådant på en fri marknad.

Däremot håller han med Milkos ordförande Per Åsling om att lönsamheten för mjölkbönderna är svag och att mejeriföreningarna måste göra allt för att hålla uppe avräkningspriserna.

Läs mer i Tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter