Handla lokalt innan det är för sent!




Handla lokalt innan det är för sent!

Nästan varje dag kan vi läsa nyheter och insändare om att många och åter många oroas över hur det ska gå med glesbygden när det ska sparas pengar. Vi får uppleva indragningar på både det ena och det andra. Naturligtvis oroar det oss som vill bo kvar och leva våra liv i vår hembygd.

Men det jag inte har förstått är hur ni som bor i Ramsjö tänker när det gäller affären och macken. Ni pratar ofta om hur viktigt det är att få ha affären och bensinmacken kvar annars är det godnatt med byn, sen åker ni till annan ort för att handla och tanka. Det kostar inte så mycket mer att göra sina inköp i Ramsjö och att tanka bilen där. Det extra som det kostar kanske vi måste vara beredda på att betala om vi ska få kvar affären och macken i alla fall i några år till. Vi kan inte enbart tänka eller prata som patrioter, utan vi måste leva därefter också om vi som vill bo kvar ska kunna göra det.

Jag hoppas att ni som känner er träffade av detta verkligen tänker till innan det är för sent. För som vi alla har fått erfara i dessa dagar så går det snabbt när det går utför. Vips kanske vi varken har affär eller mack kvar i Ramsjö.

Vad händer då med oss som planerade och trodde att vi skulle få åldras och vara kvar i vår by? Jo, vi får flytta till annan ort vare sig vi vill eller inte.

Tänk till innan det är för sent!

Patrioten i både tanke o handling

Läs mer i Hudiksvalls Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter