Folkförakt och maktmissbruk




Folkförakt och maktmissbruk

Vad ska vi säga om en välfärdsstat som har förstatligat människan? Människor som är sjuka, gamla, fattiga eller helt enkelt bara föräldralediga behandlas som skit!

Ansvariga myndigheter som Försäkringskassan struntar i att folk inte har några pengar att leva på. Byråkratin har inte tillräckligt med personal och då är det inte deras ansvar om folk får vänta på sin ersättning i tre månader och kanske behöver låna i bank för att klara uppehället.

Det är precis som vanligt när staten missbrukar sin ställning, då är det helt okej.

Ansvariga politiker har hållit tyst länge, ansvariga tjänstemän säger ingenting. Oppositionen talar med små bokstäver och i riksdagen är inte upprördheten så stor. Alla som kan påverka situationen är tysta. Därför att de har ett gemensamt ansvar för att Försäkringskassan inte längre fungerar.

De med makt överlåter helt enkelt ansvaret på de arma handläggarna som får ta emot människors ilska, upprördhet och oro. Det är bra när någon annan tar smällarna.

Det här handlar om folkförakt, maktmissbruk och total nonchalans för de människor som är beroende av socialförsäkringssystemen. Det är helt oacceptabelt att utsätta människor för en sådan behandling.


Lotta Gröning

Läs mer i Aftonbladet

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter