Fler vill ha hushållsnära tjänster




Fler vill ha hushållsnära tjänster

Trots lågkonjunktur och finanskris ökar intresset för hushållsnära tjänster, det visar en ny undersökning som Sveriges Radios Ekot har tagit del av. Branschen väntas öka med över 60 procent i år, vilket i sin tur leder till nyanställningar. Nu kommer förslag om att fler tjänster ska räknas som hushållsnära.

Enligt en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av arbetsgivarorganisationen Almega tycker 25 procent av hushållen att det är ganska eller mycket intressant att köpa hushållsnära tjänster. Det är en ökning med fem procent jämfört med förra året. Samma undersökning visar att hushållen hellre väljer bort resor, restaurangbesök och nöjen än hushållstjänster.

Ökningen tros leda till nyanställningar och Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega, säger till Ekot att staten skulle tjäna på om hushållen fick göra avdrag för ännu fler tjänster än i dag.

- Våra undersökningar visar att två tredjedelar av de som anställs i branschen kommer från arbetslöshet. Vi tror att det kan ha en ganska stark sysselsättningsskapande effekt, säger han till Ekot.

Lindberg menar att även it-tjänster borde klassas som hushållsnära.

Om ett halvår kommer skattereduktionen direkt vid inköpstillfället. Det betyder att personer som köper hushållsnära tjänster inte kommer att vara tvungna att begära jämkning i samband med deklarationen, man betalar nettokostnaden direkt.

Läs mer i SVD


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter