Dalarna och Värmland inventerar efter drivmedelslösningar




Dalarna och Värmland inventerar efter drivmedelslösningar

Just nu arbetar med länsstyrelsen i Dalarna respektive Värmland med att inventera modeller för hur man löser drivmedelsförsörjningen på landsbygden. Arbetet ska gå undan - redan den 13 februari ska resultatet lämnas till regeringen.

Det var strax före jul som de båda länsstyrelserna fick regeringens uppdrag att utarbeta modeller för att trygga tillgängligheten till kommersiell service i hela landet.

I klartext betyder detta att de dels ska inventera alla län efter goda exempel på hur man kan ordna drivmedelsförsörjningen på landsbygden. De uppmanas även att titta på lösningar i andra länder, exempelvis Norge.

Men bensinstationen drivs ofta ihop med en dagligvarubutik som är ombud för apotek, post, systembolag etcetera. Läggs stationen ner, finns stor risk att även dagligvarubutiken försvinner och därmed annan viktig service. Därför ingår även i uppdraget att ta fram modeller för samverkan mellan kommersiell och offentlig service.

Både i Dalarna och i Värmland finns goda erfarenheter att ta del av. I Värmland har nätverket By-Macken vuxit fram. I Dalarna har man lång erfarenhet av att jobba i samverkan mellan offentlig och lokal kommersiell service.

Arbetet ska ske i samråd med flera organisationer, bland annat Hela Sverige ska leva.

Hela utredningen ska vara klar i november i år.

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter