Blekingebor kräver folkomröstning




Blekingebor kräver folkomröstning

I dag, torsdagen den 15 januari, överlämnar föräldragrupperna i Hallbro, Backaryd, Bräkne-Hoby samt föreningen Bygd i samverkan och Landsbygdsupproret en begäran om folkomröstning till kommunfullmäktige i Ronneby kommun.


Sammanlagt 12 procent av Ronneby kommuns röstberättigade invånare har skrivit på begäran, vilket är mer än tillräckligt för att begära folkomröstning (fem procent räcker).

Kommunfullmäktige beslutar om en folkomröstning ska genomföras eller ej, liksom den fråga som i så fall ska ställas i omröstningen. Men det som kommuninvånarna skrivit under på, är följande:

"Med anledning av den nya skolorganisation som den styrande majoriteten i Ronneby kommun nu driver igenom på dåligt underbyggda grunder. Beslutet innebär att flera skolor, varav tre stycken på landsbygden, läggs ner eller kraftigt försämras. I praktiken betyder det att många barn får en försämrad skolsituation, att flera byar riskerar att dö ut och i förlängningen innebär det också kraftigt försämrat befolkningsunderlag i hela kommunen. Vi vill att all omorganisation av kommunens skolor skjuts upp till efter valet 2010 och kräver att medborgarna i Ronneby kommun ska få avgöra frågan genom folkomröstning"


Läs mer på Landsbygdsupprorets hemsida


Läs mer om folkomröstningar på Dagens Samhälle

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer
Postat av: Christer Kallin

Wow, Man kan ju undra om detta är på väg och sprida sig och vi kommer att se fler sådana här omröstningar i framtiden ... Lycka till!

2009-01-15 @ 15:41:38
URL: http://xing.blogg.se/

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter