Vi - folket vann i Ockelbo!




Vi - folket vann i Ockelbo!

december 2007 manifesterade nästa 1.000 personer i Ockelbo för att få behålla polisen i Ockelbo. Initiativtagaren Krister Larsson och Sölve­ Malm för Service och Handel höll i manifestationen som blev uppmärksammad över hela landet genom­ press, radio och tv.


Nu 14 månader senare kan vi som var med i manifestationen tillsammans med de över 3 000 som skrev på namnlistor har förhoppning att det, inom de närmaste veckorna, blir klart att Ockelbo får poliser på dagtid, måndag - fredag, samt tillgängligheten för ärenden som hittegods, blanketter med mera via kommunens informationskontor.

Jag är övertygad att det engagemang som vi alla gemensamt visade i manifestationen gjorde att Ockelbo nu ligger i framkant för att skapa ett mer hållbart arbetssätt där kommunen och polisväsendet tillsammans, på lokal nivå, skapar de bästa förutsättningar för bland annat­ förebyggande verksamhet.


För att allt detta ska komma att fungera på ett tillfredsställande sätt är att kommunledningen skapar en liten referensgrupp från allmänheten så att kommande beslut blir förankrad i verkligheten.

Ett stort tack till manifestationens initiativtagare och alla som deltog.

Nu har vi bara upploppet kvar och min önskan är att efter målgång få se poliser på våra gator och torg för lång tid framöver.


Kjell Söderström

Läs mer i Gefle Dagblad


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter