Sju länsstyrelser ska sköta stöden




Sju länsstyrelser ska sköta stöden

Utredaren Dag von Schantz presenterade på måndagen sitt betänkande om hur jordbruksstöden ska administreras. Sju länsstyrelser föreslås få ansvaret på regional nivå.

Dag von Schantz anser visserligen att den optimala lösningen på sikt vore att all jordbruksadministration samlades inom ramen för en myndighet, Jordbruksverket. I dagsläget är det dock att föredra att Jordbruksverket och länsstyrelserna fortsätter att dela på ansvaret.

För att ändå spara pengar och vinna stordriftsfördelar föreslår utredningen att stödhanteringen koncentreras till följande sju länsstyrelser: Skånes, Västra Götalands, Jönköpings, Västmanlands, Gävleborgs, Västernorrlands och Västerbottens.

För att motverka eventuell försämrad service till lantbrukarna till följd av ett ökat geografiskt avstånd till den handläggande myndigheten föreslår Dag von Schantz att myndigheterna upprättar en gemensam och kvalificerad kundtjänst.
Utredningen föreslår att ändringarna börjar genomföras så fort som möjligt, vilket i praktiken innebär den 1 januari 2010.
Här kan du ladda ner hela utredningen som pdf-fil

Läs mer i tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter