Nu har polisen flyttat in i kommunhuset...




Nu har polisen flyttat in i kommunhuset...

I dag stängde polisstationen i Ockelbo. Samtidigt tecknar man ett avtal med kommunen om att hyra ett rum i kommunhuset - och informationskontoret tar över polisens serviceärenden.
Men några poliser som är ortsplacerade i Ockelbo blir det inte.

Boka lokaler, få turistinformation och lämna tillbaka låneböcker - redan tidigare var det inte mycket man inte kunde göra på kommunens informationskontor. Och i går flyttades också polisens serviceärenden över hit.

- Det är kul med lite nya grejer, vi har ju redan flera olika verksamheter, tycker Lena Stridh som tillsammans med kollegan Kajsa Carlsson ska gå utbildningar hos polisen för att lära sig det nya.


Här ska man kunna hämta och lämna in blanketter, få hjälp att göra polisanmälningar och lämna in mindre hittegods. Den första veckan kommer polisen Maria Berg, som jobbade i expeditionen på stationen tvärs över gatan, att finnas där som stöd. Tidigare har Ockelboborna kunnat komma till polisstationen i Ockelbo två dagar i veckan.

- Vi har haft mellan två och femton besök om dagen i Ockelbo. Nu kommer vi att vara tillgängliga varje dag men det är svårt att säga om det kommer att öka besöksantalet, säger enhetschefen Ann-Berit Huhtala som ansvarar för att utbilda personalen.


Samtidigt stänger polisstationen. Tanken är att två poliser ändå ska vara synliga i Ockelbo de flesta av veckans dagar. Närpolisen Sven-Olof Åberg har sällskap av Wigon Lind, tidigare stationerad i Bergby. De kommer däremot inte att vara placerade i Ockelbo och utgå från sitt rum i kommunhuset, utan utgå från Gävle.


Kommunen och polisen kommer att arbeta fram ett större samverkansavtal under året och det här är den första kommunen i länet som startar ett samarbete med polisen.


- Men det finns andra vi önskar inleda sådana här samarbeten med också, säger länspolismästare Christina Forsberg som var i Ockelbo för att inviga de nya lokalerna.


Magnus Jonsson (S) har varit engagerad i att få flera poliser till Ockelbo och han är nöjd.

- För mig är inte lokalen det viktiga utan servicen ute i samhället. I små kommuner känner man att en efter en av de större samhällsfunktionerna försvinner. Då är det upp till oss att hitta samverkanslösningar så vi får ha kvar servicen.


Fakta.
Detta kan du göra på kommunens informationskontor

Detta kan du göra:

Få hjälp att göra en polisanmälan

Hämta och lämna olika blanketter, till exempel ansökan om vapenlicens eller olika tillstånd

Lämna in enklare hittegods

Så småningom kommer det också att finnas en telefon direktkopplad till polisens nummer 114 14 och en dator med internet där man kan göra polisanmälningar på polisens hemsida

Du kan däremot inte:

Ansöka om pass

Lämna in skrymmande hittegods som cyklar

Lämna in vapen

Läs mer i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter