Milko anmäls för vilseledande reklam




Milko anmäls för vilseledande reklam

Milkos reklam för landskapsmjölk har anmälts till Konsumentombudsmannen. Reklamen anses vara vilseledande, skriver Resumé.

Enligt anmälan till Konsumentombudsmannen, KO, anses marknadsföringen vara vilseledande när Milko i reklamen ger sken av att "mjölken kommer från min trakt och framför allt från mitt landskap, det vill säga är närproducerad".

Samtidigt menar anmälaren att Milko inte kan garantera mer än att mjölken kommer från ett 72 821 kvadratkilometer stort område.
Lena Holmestig, kommunikationschef vid Milko säger till ATL.nu att det kan ha varit så att det funnits ett uns av mjölk från ett landskap i andra landskaps förpackningar tidigare.
- Nu har vi lagt om rutinerna, och vi kan med fog kalla allt som finns i förpackningarna för landskapsmjölk. Den mjölk som kallas för Dalamjölk kommer verkligen från Dalarna, säger hon.

Utöver Dalamjölken, som lanserades i höstas, har Milko sedan i februari i sortimentet även landskapsmjölk från Värmland, Hälsningland, Medelpad, Ångermanland och Jämtland.

Läs mer i tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter