Hamnbutiken beredd utöka...




Hamnbutiken beredd utöka

 

Näringsnämnden i Eckerö kommun beklagar stängningen av livsmedelsbutiken Matnischen i Storby men ser en ljusning efter diskussioner med Hamnbutiken i Berghamn.


ECKERÖ Eckerö kommun har en stor befolkningsandel av äldre kommuninvånare som är beroende av närservice, konsterarer Eckerö näringsnämnd i ett pressmeddelande.


-Att bygden behöver sin butik är en gammal devis. Näringsnämnden vill uttrycka sin medkänsla med företagarparet Peter och Rosie Tapper som i det längsta och med hårt arbete försökt hålla butiken öppen, skriver nämnden.


Näringsnämnden har samrått med innehavarna till Hamnbutiken i Berghamn, Benita Johansson och Marja Rosenqvist, och ser en ljusning. Hamnbutiken har för avsikt att utöka sitt sortiment och sina öppettider samt att samarbeta med Nordins café och postombud för att upprätthålla den service vi är vana vid.


-Det gäller nu att se framåt och uppbåda ett ökat engagemang för Eckerö och dess framtid menar Näringsnämnden i sitt uttalande. Näringsnämnden har inlett planeringen för ett antal Leader-projekt som syftar till att intensifiera samarbetet mellan företagare och lokala myndigheter, föreningar och byalag.


Projekten ska vara en drivkraft för hållbar utveckling, entreprenörskap och bidra till en ökad sammanhållning i bygden.

-Eckerö uppvisar ett flertal exempel på mycket lyckade nyetableringar inom hotell- café- och restaurangbranschen under senare år.


-Näringsnämnden noterar tacksamt att kommunen erhållit ett nytt postombud med omgående verkan. Händelsen illustrerar bara sårbarheten och kortsiktigheten i den ombudsmodell som Posten på Åland tillämpar där grundläggande offentlig service blivit helt utlämnad till marknadens villkor, konstaterar ordförande Ellinore Kullenberg tillsammans med kommundirektören Jörgen Lundqvist

Läs mer i Ålandstidningen


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter