Färre kvinnor företagare på landsbygden




Färre kvinnor företagare på landsbygden

Andelen kvinnliga företagsledare är lägre på landsbygden än i städerna. På landsbygden är det dock fler personer som driver företag.

Det visar en färsk rapport från Jordbruksverket.
Sedan 2007 finns landsbygdsprogrammet som bland annat syftar till att främja företagande och sysselsättning på landsbygden. Jordbruksverket har nu analyserat hur företagen i landsbygdskommuner och stadskommuner utvecklats.
Undersökningen visar att andelsmässigt driver fler företag på landsbygden. Antalet företag på landet ökar trots att befolkningen minskar.

Andelen kvinnliga företagsledare är låg på landsbygden. Skillnaderna mellan stad och land är dock små, och fördelningen varierar mellan länen. Andelen företagsledare som är födda utanför Norden är lägre på landsbygden än i städerna.
Reglerna för företagande är dåligt anpassade till landsbygdsföretag.
- Bristande kommunikationer och otillräckliga serviceinrättningar hindrar företagandet från att utvecklas på landsbygden. Dessutom är regelverken dåligt anpassade till landsbygdsföretagre. Det är svårt för en mångsysslande soloföretagare att hålla koll på flera olika regelverk samtidigt, säger Christina Linderholm, Företagarnas representant i landsbygdsnätverkets styrgrupp.

Läs mer i tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter