Drivmedelförsörjning på Landsbygden...




Drivmedelförsörjning på Landsbygden

Delrapport om läget inlämnad till Näringsdepartementet

Länsstyrelsen i Värmlands- och Dalarnas län har ett gemensamt uppdrag från regeringen. De ska inventera alla län i Sverige efter goda exempel på hur man kan bevara en god tillgång till drivmedel på landsbygden. Dessutom ska de två länsstyrelserna sprida de goda exemplen till alla län i landet. Idag, den 2009 02 13, lämnar de en gemensam delrapport till Näringsdepartementet.

FLF:s (Föreningen Lanthandelns Främjande) arbete med att kartlägga och inventera läget för bensinmackarna på landsbygden, har visat att utvecklingen är oroande. Det finns t.ex. ett saneringsproblem som aktualiseras mer och mer. I länet har ett arbete med att hitta former för framtida distribution och försäljning av drivmedel genomförts av Länsbygderådets Owe Nordling. Konceptet "By-macken" är ett resultat av detta arbete.

- Jag kan konstatera att Värmland genom dessa insatser ligger relativt långt framme när det gäller att bevara bensinmackar på landsbygden, säger Landshövding Eva Eriksson. Men frågan är fortfarande ett stort hot mot den långsiktiga utvecklingen för landsbygden.


Läs mer på Webfinanser


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter