"Det här är bedrövligt"




"Det här är bedrövligt"

Gefleortens vd om Coops beslut att byta till Arla

- Personligen tycker jag att det här är otroligt svekfullt. Här jobbar Konsum Gävleborg med det lokala i ALLA sammanhang, och så gör man så här.Ove Alm på Gefleortens mejeriförening är rasande över Konsums beslut.

Konsum Gävleborg är en av Gefleortens absolut största kunder. Ungefär 30 procent av all mjölk, fil och grädde som produceras i mejeriet i Gävle säljs i någon av Konsum Gävleborgs butiker. Hur de hundra medlemsbönderna drabbas när Konsum Gävleborg byter leverantör till Arla vågar marknadschefen Ove Alm knappt tänka på.
- Jag vill inte göra det i nuläget. Skulle vi inte kunna parera det här är det naturligtvis ett dråpslag. Det går ju inte att komma över, säger han.

Arla kan leverera något billigare mjölk än Gefleortens. Mycket beroende på att man använder billigare förpackningar, enliters tetra-brik i stället för de höga öppnings- och stängbara paket av typen purepak som Gefleortens säljer sin mjölk i per både en- och 1,5-litersförpackning.
Dessutom är Arlas ersättning till bönderna lägre.

Gefleortens vd Per Blomquist är minst lika arg som sin marknadschef.
- Nu hjälper Konsum Gävleborg till att skapa marknadsdominans för Arla. Det är bedrövligt och klumpigt agerat.
- Detta är ett stort svek och ett konstigt agerande mot en affärspartner. Vi talades vid onsdags, och då var beskedet från dem att "allt var lugnt". Hur skulle du tolka om någon sa så? Dagen efter blir jag uppringd av en reporter som berättar det här! De raserar allt nu. De skiter i miljön och stjälper det lokala företaget, de lokala bönderna som kanske får slå igen sin verksamhet.

- Det kommer att straffa sig, det är jag övertygad om. Jag tror att konsumenterna kommer att rösta med fötterna och gå till butiker som gynnar lokala bönder.

Läs mer i Gefle Dagblad


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter