De vill sälja sitt kött i egen gårdsbutik...



De vill sälja sitt kött i egen gårdsbutik

Lantbrukarparet Ann och Tomas Persson i skånska Tolånga planerar att starta en egen gårdsbutik för att kunna sälja lokalt producerat kött, uppger Ystads Allehanda.

Planerna går utöver gårdsbutiken. Paret planerar också för ett eget charkuteri och ett restaurangkök, skriver tidningen.
I dagsläget slaktas Ann och Tomas Perssons anguskor i Hörby eller Linköping för att sedan säljas under varumärket Scan Gourmet.

I stället tänker de nu själva köra sina slaktdjur till ett slakteri i Sjöbo för att sedan själva konsumentförpacka köttet. Allt för att kunna erbjuda produkter som producerats från jord till bord inom Sjöbo kommun.

Paret har ansökt om bygglov för gårdsbutiken och hoppas på invigning före jul i år. Förutom anguskött kommer Ann och Tomas Persson också att sälja kött från gårdens egna grisar i butiken.

Läs mer i tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter