Bara Arla-möljk hos Konsum




Bara Arla-möljk hos Konsum

Nu kan det vara slut med lokalproducerad mjölk hos konsumbutikerna i Gävleborg. Coop har nämligen skrivit ett avtal med den svensk-danska mejerijätten Arla som ska leverera mjölk till alla Konsums butiker i Sverige.


 Tomas Lundgren, ordförande Gefleortens mejeriförening


Enligt Tomas Lundgren, ordförande för Gefleortens mejeriförening är beskedet från Coop mycket märkligt.

- Jag kan inte riktigt förstå det här, i de här tiderna när man pratar om klimat och närproducerat och dessutom Coop som propagerat för det här i många år. Jag tycker att det här är ett svek mot konsumenterna, säger Tomas Lundgren.

Men enligt Anders Stake, vd för Konsum Gävleborg, är det inte alls säkert att det bara kommer att finnas mejeriprodukter från Arla i konsumbutikerna.


- Vi har skrivit ett avtal via Coop med Arla, men vår ambition är att folk ska kunna köpa produkter från Gefleortens i våra butiker. Det här har kommit ut väldigt snabbt och vi har varken hunnit prata med våra butikschefer i Gävle eller Gefleortens, processen börjar nästa vecka och då ska vi titta på de här sakerna, säger Anders Stake. 


Finns det en risk att Arla skulle kunna anmäla er för kontraktsbrott om ni fortsätter att sälja mjölk från Gefleortens mejeri?
- Det vet inte jag, det får vi undersöka.

Staffan Mälstam


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter