PRESSMEDDELANDEPRESSMEDDELANDE 

Efterlängtat slutbetänkande från Lokal service i samverkan


Igår, tisdag, presenterades slutbetänkandet från utredningen Lokal service i samverkan, något som vi landsbygdsbor sett fram emot länge.


Vi landsbygdsbor, vare sig vi är privatpersoner eller företagare, har under en följd av år sett hur den offentliga servicen vittrat bort, hur det blir allt svårare att få vardagen att fungera med ökande avstånd och minskad tillgänglighet till grundläggande service.


Därför har vi inom byarörelsen följt utredningen Lokal service i samverkan med stort engagemang.


– Slutbetänkandet från Lokal service i samverkan är efterlängtat och positivt. Här kommer äntligen ett förslag till offentlig service som bygger på att medborgarnas behov står i centrum. Något som borde vara självklart, fast det inte varit det hittills, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Hela Sverige ska leva, och fortsätter:


– Vi inom byarörelsen har länge sett avigsidorna med stuprörspolitiken och gläder oss åt de konkreta förslagen till hur stat och kommun ska börja samarbeta. För medborgarnas bästa, även de medborgare som bor i periferin.


– Positivt är också att utredarna ser lanthandlarna, lantbrevbärarna och samlingslokalerna som resurser på byanivå. Glädjande är att den ideella sektorn ses som en tillgång, där våra lokala utvecklingsgrupper och många av våra medlemsorganisationer ingår. Vi vill bara understryka att serviceinsatser på regelbunden basis både kräver ersättning och erforderlig utbildning.


– Nu gäller det bara att regeringen står fast vid att medborgarnas behov av offentlig service ska styra hur den tillhandahålls, och förverkligar det som utredarna föreslår. Det ser vi verkligen fram emot, säger Karl-Erik Nilsson.


Kontaktpersoner:


Karl-Erik Nilsson, ordförande Hela Sverige ska leva tfn 070-510 28 67


Karin Wenström, informatör Hela Sverige ska leva, tfn 08-24 13 50


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter