Nu ska strömmingen upp på tallriken




Nu ska strömmingen upp på tallriken

Lasse och Berra var ute och fångade strömming i går.Nu röker de fisken till böckling.En del blir filéer som säljs till strömmingsrestaurangen i Sandviken.- Strömming på kavring är vår specialitet, säger Christer Johansson, ägare till stället. Lasse Berglund och Berra Bergström är i full färd med att röka gårdagens fångst.De trär strömming efter strömming i krokar som finns på ett så kallat spätt. Lite större strömmingar slänger de i en låda vid sidan för att senare glödsteka dem till sotare.När en fisk dinglar från varje krok lägger de spätten i en ram som förs in i en jättelik ugn.

Läs hela artikeln i GD

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter