Mary Bäck avtackad efter 17 år




Mary Bäck avtackad efter 17 år

Mary Bäck avtackad efter 17 år i Dalarnas Landsbygdsforum

Med blommor, keramik och en stående ovation blev Mary Bäck från Äppelbo hyllad efter 17 år i Länsbygderådet Dalarnas Landsbygdsforum. "En pionjärinsats utan motstycke för Dalarnas landsbygdsutveckling", som Marys efterträdare Johan Boström uttryckte det i föreningens tack till Mary, en av grundarna av landsbygdsforum.


Årsmötet, som ägde rum på Fornby Folkhögskola, inleddes med att Uno Lundback informerade om aktiviteter från Hela Sverige ska leva: lokala utvecklingsprogram, Hållbara bygder, bygdepeng för vindkraftsetableringar, planeringen inför 2010 års Landsbygdsriksdag i Sunne med mera.


Owe Nordling från Länsbygderådet i Värmland berättade om By-macken, en samarbetsorganisation av fristående mackägare, som bildats med stöd från bland annat Hela Sverige ska leva, som en reaktion på de stora bensinkedjornas nedläggning av mackar på landsbygden. Konceptet har börjat sprida sig över landet och är kanske något att ta efter också i Dalarna, där merparten av mackarna utanför tätorterna i rask takt håller på att läggas ner.

Möte avslutades med att Emil Nilzon informerade om ett antal lokala utvecklingsprogram som är på gång i olika bygder i vårt län, ett resultat av Länsbygderådets projekt Stimulans- och kompetensutveckling på Dalarnas landsbygd.


Årsmötesdagen hade tidigare inletts med Jordbruksdepartementets och Länsstyrelsen Dalarnas information om regeringens nya landsbygdsstrategi "En strategi för att stärka utvecklingskraften i Sveriges landsbygder". Marie Wikberg, politiskt sakkunnig på departementet medverkade tillsammans med länsrådet Inger Eriksson samt Jan-Erik Hassel och Hans Lillpers från Länsstyrelsen.

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter