Inget för glesbygden

"MiEV är en liten bil, bara 3,40 lång och 1,60 bred. Trots det får fyra vuxna plats utan problem under korta turer. Och eftersom räckvidden är klart begränsad, man ska nog inte räkna med att komma mycket längre än tio mil, så är ansträngande långresor inte att tänka på ändå.
Upplevelsen bakom ratten på iMiEV är trevlig - men lite märklig. Allt funkar som på en vanlig automatväxlad bil, men utan det vanliga motorljudet. Det 200 kilo tunga paketet med litiumjonbatterier är placerat i botten på bilen, vilket ger skapelsen låg tyngdpunkt och stabila vägegenskaper. Det vinande ljudet från den 64 hk starka elmotorn påminner om man ska vara snäll om vinandet från ett jetplan. Är man på ett mer elakt humör kan man jämföra med tunnelbanan i Stockholm. Eller radiobilarna på Gröna Lund."

En bil som går 10 mil med fastmonterade batterier är inget för landsbygden. Dels för att vissa inte ens tar sig till målet och hem igen på enbart 10 mil och dels för att det förmodligen inte finns ställen att fylla på elen. Med tanke på de sinande mackarna så är tanken på en el-tanknings-satning ganska fjärran. Men varför inte göra en bil efter samma system som Soda Stream? Man går in med sin tomma patron i en exempelvis mack/lanthandel och kommer ut med en påfylld?

läs mer expressen

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter