Besk smak på chokladkakan





Besk smak på chokladkakan

"Det vänder sig i magen" säger Anna-Sofia Wallström i Gävle

Din chokladkaka kan ha en besk bismak.
På kakaoplantagerna är det vanligt med barnarbete och hälsovådliga bekämpningsmedel, visar en studie från Swedwatch.

- Det vänder sig i magen när man ser med egna ögon, säger Anna-Sofia Wallström, som äger Gefle Chocolaterie.
Redan 2006 publicerade Swedwatch en rapport som visade på missförhållandena i Ghana och Elfenbenskusten. Därifrån kommer huvuddelen av all råvara till världens choklad. Tre år senare har ingenting hänt.
Kexchoklad, Center, Daim och Toblerone är exempel på varor som fortfarande tillverkas av kakao där den lokale bonden bara får en minimal del av intäkterna.

Läs hela artikeln i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter