Rapport ifrån Drivmedelsgruppen





Anteckningar från mötet om bensinmackar i glesbygd, 081021 på Stadshotellet i Ljusdal

Lars-Göran Larsson hälsar välkommen och presenterar problemet.


 

Bertil Karsbo berättar om upplägget som finns i Värmland. Där har de upphandlat 8 milj. liter drivmedel från Såifa, till detaljistpriset i Karlstad. Prisnivån bestäms varje måndag. På glesbygdsmackarna, som är 20 st, kommer priset att ligga 50-75 öre/liter, över detaljistpriset i Karlstad.

Varje försäljningställe har lämnat bankgaranti. Ovanjordsanläggningarna i Värmland kostar totalt mellan 553´ och 624´ beroende på storlek. Länstyrelsen i Värmland har lämnat bidrag mellan 40 - 85%.


Någon reagerade på att konsumentpriset på landsbygden blir högre jämfört med tätort. En replik var att det är priset för den högre kvalite det är att bo på landsbygden. Levnadsomkostnaderna kan också vara lägre på landsbygden.


Det informerades om att ovanjordsanläggningar måste placeras minst 25 m från närmaste byggnad. Byggnadslov från berörd kommun krävs.


Lars Jansson från Länstyrelsen i Gävle berättade att de kan ge bidrag upp till 50% av anläggningskostnaderna. Länstyrelsen har dock föreslagit en höjning upp till 85%  om anläggningen är i kombination med lanthandel.


Undertecknad informerade om JAK Medlemsbanks lån till en avgift motsvarande 2,5 % effektiv ränta, fast under hela lånetiden. JAK har dock sparkrav med belopp motsvarande lånet. Detta sparkrav kan ordnas genom JAK:s unika program: stödsparande. Alla mötesdeltagare fick informationsmaterial om JAK Medlemsbank.


Någon frågade om Inköp Gävleborg kunde medverka vid upphandling av drivmedel för att få ett bra pris.


Mötet beslöt hemställa till Länsbygderådet X-ing, att de kontaktar drivmedelsleverantörer och begär offerter.


Antecknat som jag uppfattade det hela


Lennart Andersson


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter