Finnskogs-rockabilly



Det var högt i tak på Bollnäs Finnskog den 12 september. I det gamla sädesmagasinet från 1700 talet, i Katrineberg, hade bygdeföreningen anordnat en country/pubafton. Vi är bara nio bofasta men trots det så har vi en egen bygdegård och en återupplivad bygdeförening med nästan 100 medlemmar.

Katrineberg ligger på gränsen mellan Hälsingland och Gästrikland.

Den gemytliga atmosfären passade perfekt för de Country & rocklåtar som Jens "Jesse James" Andersson och hans band stod för. Skogsfolket hade gått "man ur huse" för att få digga musiken och sjunga med i refrängerna. Många av besökarna var unga när denna musik var som mest populär d.v.s. runt 60-talet. En dåtidens raggarbil hade dock hittat dit och beundrades av 40-talisterna. Frågan är om ägaren till bilen var en fördröjd raggare från tiden det begav sig eller om det var en "nyraggare".

"Jesse James" & bandet gillade att få sjunga och spela i det gamla sädesmagasinet då det gav en speciell akustik för musiken. Publiken jublade uppskattande och tyckte att de som inte kom "får skylla sig själv". Under orkesterns pausar hade vi lyckan att få njuta av Sebastian "Zeb" Hanssons häftiga rocklåtar.

Både arrangörer och musiker var överens om att göra om arrangemanget nästa år. Kvällens häftigaste besök var dock Jane Mansfield och Elvis Presley - de bevisar att rocken lever kvar med ungdomen och vittnar om en nyrenässans.

Gissa om det händer en hel del på Finnskogen...


Kommentarer
Postat av: leif

Kan bara intyga att det var bra drag i det gamla sädesmagasinet den här kvällen.

2008-10-20 @ 22:36:16
Postat av: Christer Kallin

Hej Leif,



Tack för kommentaren, vi träffades dessutom så jag kan bara hålla med...

2008-10-20 @ 23:31:36

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter