Verksamhetsledare för Leader Gästrikebygden

Theres hjälper dig utveckla landsbygden

Har du idéer om hur du vill få din landsbygd att växa? Då ska du vända dig till Theres Sundberg. Hon har utsetts till chef för den ideella föreningen Leader Gästrikebygden som kan ge bidrag till projekt som syftar till att utveckla landsbygden.

Jag är fascinerad över hur många människor som är engagerade i landsbygdsutveckling.

Theres Sundberg, 30 år, tillträdde sin tjänst den 1 oktober i föreningen som startades i april i år. Hon har redan hunnit åka runt i området och träffa människor som vill driva projekt i sina hembygder.

Ungdomsidrotten

Bland annat finns tankar om hur man ska locka fler besökare till sin bygd och hur man ska utveckla idrotten för barn och ungdomar.

I täckningsområdet ingår kommunerna Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo, de centrala delarna av Gävle och Sandviken undanräknade.

Gärna samarbete

- Det viktiga är underifrånperspektivet. Vi ser gärna att föreningar, företag och kommuner tillsammans kommer med idéer, säger Theres Sundberg.

Föreningens kansli ligger i Knutpunktens landbygdscenter i Bergby. Styrelsen består av ledamöter från kommunerna, privat, ideell och offentlig sektor. Från och med den 1 november kommer de att besluta om vilka projekt i området som ska få bidrag. Man räknar med att dela ut 4 miljoner kronor varje år fram till och med 2013 och pengarna kommer från EU, svenska staten och kommunerna.

Förankrat bland folk

För att bli beviljad bidrag krävs det att projektet är förankrat hos bygdens invånare, föreningar och företag.

Theres Sundberg är uppvuxen i Söderhamn men bor nu i Älvkarleby. Hon kommer senast från en tjänst som verksamhetschef på Drivhuset i Gävle med ansvar för entreprenörskap för unga.

- Jag brinner för entreprenörsbiten, att få folk att tro på sina idéer och våga satsa och driva projekt.

Läs hela artikeln i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter