Underhållande föreläsning om glesbygden



Tomas "Håkki" Eriksson gästade under gårdagen Marmaverken. Hans föreläsning The power of glesbygd lockade till många skratt men också några tankeställare. "Humor är en bra nyckel att möta folk med. Det är effektivt," säger han själv om sin föreläsning.

Detta var en fröjd att lyssna till och han förklarade på ett humoristiskt sätt betydelsen av att vara stolt över sitt ursprung och vikten av att handla lokalt. Det hela började när Håkki blev sur för att Norsk hydro lade ned samhällets enda tankställe. Han tog då i ren protest och tryckte en t-shirt med Norsk hydros logotype med undertexten "Mongo" vilket hans nuvarande affärskompisar i Norge såg när Håkki var ute och körde moped i Ljungaverk och på den vägen är det.




En av hans verksamheter i dag är att trycka T-shirts med tänkvärda och kluriga texter. Bara för att ta ett exempel så stod det: "Jag har inget emot Gud. Det är bara hans fanclub jag inte gillar" på en av dem. Dom trycker bara 80 stycken T-shirt­ar av varje mön­s­ter och säljer dem för 220 kr i Ljunga­verk och 500 kr i Norge för att det skall löna sig att han­dla lokalt. Man stöder även my­cket verksamhet i Ljungaverk som till exempel tjejlaget i fotboll fick nya t-shirts till laget med texten "Ljungas tjejer är tuffa grejer" och där alla fick nr 1 på ryggen för ingen vill ju vara nummer 2. Man jobbade även med konstruktiv organisation och fått en hel del uppmärksamhet genom Håkki som verkligen kan spela på alla strängar när journalisterna kommer på besök. Men man fann en humor i att sända ut olika budskap till alla för att sedermera sitta och läsa vad som dessa köpte och dessutom tryckte i sina tidningar.


Det var länge sedan jag hade så roligt när jag lyssnade på en föreläsare som hade ett viktigt budskap. Det var kul att vi bjöd hit Håkki till Gävleborg för att föreläsa och inspirera oss till entreprenörer som kommer att göra gott och vara stolt över att vara Gävleborgare på landsbygden i framtiden.



Läs mer i tidningen Söderhamns Kuriren

föreläsaren Thomas "Håkki" Eriksson med hemsidan ­­http://www.haakki.com

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag var på föreläsningen och måste säga att han var en bra och engagerande föreläsare som riktade strålkastaren på viktiga saker. Hoppas fler får möjligheten att höra honom!

2008-11-18 @ 21:49:30
Postat av: Christer Kallin

Hej Anonym,



Kul att du gillade föreläsningen och jag håller med visst är han bra! Jag hoppas att vi kan hitta fler tillfällen och möjlighet till att fler kan få lyssna på honom. Kolla bloggen för vi lägger ut det först här ...ler



MVH



Christer

2008-11-20 @ 16:24:19

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter