Populära pensionärer utökar



Företaget Hyr en pensionär växer så det knakar och har fått ett tjugotal systerföretag runt om i landet. Folke Rahm har flyttat sitt nav från Bollnäs till Börshuset i Gävle där han hyr in sig hos Kompetensförmedlarna. Han hyr ut hundratals pensionärer och nyanställer nu två personer för att kunna växa mer.

Folke Rahm är 67 år och jobbar 12 timmar om dagen.

- Det är ju roligt, jag älskar att jobba. Och jag har fortfarande något jag kan bidra med till samhället, säger han.

Han har nu 250 pensionärer i sin databank. En del av dem, framför allt pensionerade hantverkare, jobbar i stort sett heltid. Andra tar ett städjobb då och då, eller hoppar in i någon butik. Men uppdragen har inte ökat riktigt i samma takt som antalet pensionärer.

- Jag hinner inte riktigt med. Det är väl 30-40 procent av dem jag har i banken som har blivit uthyrda någon gång, säger Folke Rahm.

"E n fantastisk idé "

För att kunna expandera utan att ta sig vatten över huvudet håller han just nu på och anställer en person i Hudiksvall och en i Dalarna. De ska hålla i trådarna där, knyta till sig fler pensionärer och skaffa fram jobbuppdrag.

Folke Rahm bor kvar i Bollnäs. Men numera hyr han kontor hos Lennart Ahlenius företag Kompetensförmedlarna en trappa upp i Börshuset i Gävle. Han köper även administrativ hjälp där, och Lennart Ahlenius fungerar som en coach för pensionärsföretaget. De har även börjat samarbeta med Ove Hellström som driver en firma inom företagspresenter och som från årsskiftet tänker hyra ut pensionärer i Uppsala och övriga Uppland.

- Jag har ju redan kontakt med många företag, så det här blir en till tjänst jag kan erbjuda. I det lilla företaget på uppgång kan det vara en fantastisk idé att ta in en pensionär en tid som kan bidra med sin kompetens och erfarenhet, säger Ove Hellström.

Vill inte sno ungdomars jobb

De är inte ute efter att sno ungdomarnas jobb, tvärtom menar de.

- Vi vill vara med och stötta små företag. De kanske har ungdom och kraft och entusiasm men saknar erfarenhet och viss kompetens som vi kan erbjuda. Vi vill hjälpa dem att växa och kunna ta in ungdomar, sen kliver vi av, säger Folke Rahm.

Sedan Folke Rahm startade Hyr en pensionär för drygt ett år sedan har det ploppat upp ett tjugotal liknande företag på andra platser i Sverige. De har nu gått ihop i föreningen Seniorkraft med Folke som ordförande.

- Medlemsavgiften ska gå till utbildning i arbetsrätt och sådana saker, säger Folke Rahm.

Läs hela artikeln i Arbetarbladet

Läs även artikeln i Gefledagblad

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter