Möte med Ljustorp



affären.jpg (62.90kb)



Sån här rusning är det inte alltid till affären i Ljustorp, men den är mycket viktig för bygden, berättar Lena Liljemark som är aktiv i Ljustorps sockenförening.

För mötet med länsbygderådet i Västernorrland bestod inte bara av diskussioner vid ett sammanträdesbord. Vi besökare fick även träffa Ljustorps sockenförening.

Sockenföreningen arbetar på uppdrag av byalag, företag och föreningar i Ljustorp. Lena Liljemark är aktiv där och berättade att de bland annat arbetar för sammanhållningen i bygden och ger ut en tidning, sköter portalen med mera. En viktig sak man åstadkommit är att bygden fått den gemensamma postadressen Ljustorp. Det betyder mycket för identiteten.

- I bygden bor cirka 1 000 personer - och ungefär lika många kor, säger Lena med ett skratt och berättar att jorden här är bördig och jordbruk en populär sysselsättning.

Och så är det affären som återuppstått. Den är öppen alla dagar och är ombud för Apoteket, Systembolaget och Svenska Spel. Här finns också ett bygdekontor inrymt - som alltid är bemannat eftersom butikspersonalen kan hjälpa till. Gratis kaffe finns alltid för besökarna och det gör affären till en samlingspunkt för invånarna. Den drivs av kompanjonerna Niclas Andersson, Veronica Hägglund och Jörgen Härén.

Läs hela artikeln på Hela Sverige Ska Leva

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter