Barnen planterade för framtiden i Norrsundet




Det stundar blomstrande tider i Norrsundet. Ett uppfräschat centrum för 9 miljoner kronor invigdes i går. Alla som ville fick plantera tulpanlökar till vårens färgprakt. - Det här är väl använda pengar och försköningen håller hoppet kvar i Norrsundet, sade Caroline Ottosson från Vägverket, region mitt.

Under många år har Norr-sundetborna kämpat för en uppfräschning av centrum. Ombyggnationen har pågått sedan i våras och i lördags var det invigning.

Ny vägbeläggning, trottoarer, cykelbana, vägbelysning, grön-ytor och planteringar ger en helt ny centrumbild. Många av dem som kom, längtade redan till våren för att se allt i sin prakt.

Vid invigningstalet sammanfattade kommunalrådet Per Johansson sina tidiga minnen från Norrsundet: hockeymatcher som liten mot NIF, kräftfiske och givetvis danser på Fyren. Liksom Ottosson tyckte han att det nya centrumet inte hade kunnat komma mer lägligt.

Doftande skönheter

Lena Söderström, informatör på Vägverket, gav namn på allt som planterats i centrum.

- Träden längs vägen är honungshägg, och den kommer att dofta underbart, lovade hon. Praktnäva, rosenbuskar, clematis och rostflocka var några av blomsorterna, och vid Konsum har kopparhäggmispel planterats, berättade hon.

Mängder av tulpan- och påskliljelökar grävdes ner i jorden av ivriga ortsbor som redan längtade efter vårens blomning.

Invigningens blå-gula band klipptes av tvillingflickorna Julia och Jenna Lawrey. Därefter var det tårtkalas med underhållning av ortens egen Rockskola. Annica Lawrey från Föreningen Knuff, som jobbar för Norrsundets framtid, lyste som en sol över den förändring som centrum genomgått.

- Det är helt fantastiskt! Jag är så lycklig, så glad. Det här är precis vad vi behöver i dag. Självkänslan lyfts med detta och nu ska Norrsundet blomstra. Det här är en symbol för framtiden, menade Annica Lawrey.

Läs hela artikeln i Arbetarbladet

Läs mer i Gefle Dagblad


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter