Vi som kämpar borde vara en tillgång




Vi som kämpar borde vara en tillgång

Jag bor i glesbygden och min dotter går i en så kallad b-skola. Det är få barn och sammanslagna klasser. Nu är det ekonomisk kris och vår kommun behöver precis som så många andra kommuner spara pengar. Precis som så många andra kommuner bestämmer sig politikerna för att lägga ner de små skolorna. Det är enklast så. Då behöver de inte anstränga sig för att tänka nytt eller försöka hitta alternativa löningar.

Centralisering och storskalighet är lösningen på problemen. Att sedan de stora skolorna fungerar ganska illa det blundar man för. I vår by som i så många andra byar kämpar vi för att skolan ska få finnas kvar. Vi har arbetat fram en plan där vi föräldrar ska hjälpa till att försöka minska kostnaderna för skolan och dessutom försöka öka antalet barn. Än så länge lyssnar i alla fall politikerna och de har inte stängt dörren. Jag är glad för det! Dessutom är det kul. Vi har fantastiska idéer för skolan och vi är beredda att jobba.

Borde inte alla vi som runt om i landet kämpar för en kommunal service som vi är beroende av i vår vardag vara en tillgång för både kommunen och demokratin? Engagerade medborgare borde vara alla politikers dröm!

Lotta Gröning

Läs mer i tidningen Aftonbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter