Medvind för lokal vindkraft






Medvind för lokal vindkraft

Hela Sverige ska leva har fått 600 000 kronor av Energimyndigheten för att genomföra projektet Lokal vindkraftsutveckling. Syftet är att underlätta för etableringen av lokal vindkraft och att ta vara på lokalbefolkningens engagemang.

- Här har landsbygden goda möjligheter att både bli konsument av sin egenhändigt producerade förnyelsebara energi. Och dessutom att skapa en egen lokal ekonomi kring det, säger Cicci Andersson som är projektledare.

Omställningen till ett klimatsmart samhälle kräver tillgång till förnybara energikällor. Och många av dessa källor kommer att finnas på landsbygden. I projektet Lokal vindkraftsutveckling tar vi sikte på utbyggnaden av vindkraft som pågår på olika håll i Sverige.

Projektets mål är att stödja människor på landsbygden att starta lokala vindkraftverk. Men vi vill även utveckla modeller för samarbete mellan bygder och marknad, samt modeller för avtal mellan bygder och marknad.


Vill du veta mer?

Presentation av projektet

Cecilia "Cicci" Andersson har de senaste 12 åren arbetat som projekt- och processledare i olika utvecklingsprojekt, främst samhälls- och turismutveckling. Innan dess byggde och drev hon en flytande bastuanläggning i Luleå skärgård. Hon är även informatör för JAK medlemsbank, Boden/Luleå lokalavdelning.

Cicci är en hängiven sportdykare som tillbringar så mycket av sin fritid som möjligt under vatten. Senast dök hon utanför Gozo, en ö som tillhör Malta.

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter