Bensinmacken i Rejmyre klar




Bensinmacken i Rejmyre klar

Den 16 januari invigs den nya bensinmacken i Rejmyre officiellt.


- Tankarna fylls redan nu i veckan. Det kan gå att tanka redan till nyår om allt går som det ska, säger Peder Nyström från byarådet.
40 kubik drivmedel (diesel, E 85 och 95-oktanig) är på väg. Slutbesiktningen sker idag, måndag, klockan 14.
- Pumpen är av det allra senaste slaget från USA. Deras generalagent måste vara på plats när vi kör igång den. Dessutom ska den elektroniska delen som sköts från Norrköping trimmas in, berättar Peder Nyström, drivande kraft i Rejmyres byaråd.
Kommer Rejmyreborna kunna tanka på hemmaplan innan nyår?
- Nja, kanske. Om allt går som det ska. Annars blir det strax efter nyår.
Som NT tidigare har skrivit finansieras hela kostnaden på 1,5 miljoner av Qstar (750 000), och byarådet via ett EU-bidrag på 750 000 kronor. Tomten som macken står på har köpts loss av Finspångs kommun av Reijmyre glasbruk via Finspångs förvaltnings-och industrihus (FFIA). Det bolaget arrenderar ut tomten till byarådet.
Totalt har ett tiotal människor lagt ner 1 000-tals arbetstimmar för att få en bensinmack i hembyn som rymmer cirka 400 hushåll och 1 500 människor räknat med kringboende.
- Ska jag vara kritisk så kan jag tycka att fler borde ha hjälpt till, säger Peder Nyström.
Har det varit värt allt slit?
- Ja, nu när allt är klart tycker jag väl det. Ska bli skönt att kunna köpa bensin hemma när man ska klippa gräsmattan till exempel. Dessutom blir det nog enklare att få turisterna att stanna kvar när det går att köpa bensin i Rejmyre.
Arbetet med bensinmacken är inte slut i och med att landshövding Björn Ericsson officiellt inviger anläggningen 16 januari.
- Nej, vi i byarådet kommer att sköta det löpande underhållet. Dessutom kommer vi att jobba med att iordningsställa en byggnad med ett museiinspirerat innehåll med pumpar och annat från 1950-talet.

Läs mer i tidningen NT

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter