3,5 miljoner till utveckling i Gästrikebygden



3,5 miljoner till utveckling i Gästrikebygden

Senast den 15 januari ska den som vill ha finansiering till lokal utveckling genom Leader lämna in sin ansökan till Leader Gästrikebygden. Alla som har idéer om hur den egna landsbygden ska utvecklas har chans att söka.
-Leader är tänkt att vara ett smörjmedel som öppnar upp för nya idéer och samverkansformer som leder till förbättrad livskvalitet och ekonomi på landsbygden. Nu hoppas vi att många vill delta i utvecklingsarbetet och att det kommer in bra projekt redan nu till första beslutsomgången! säger Theres Sundberg, verksamhetsledare för Leader Gästrikebygden.
- Alla blanketter och information för de som vill söka finansiering finns på Leader Gästrikebygdens hemsida. Det viktiga är att man har bra utvecklingsidéer som man kan och vill förverkliga, inte att man är ett proffs på ansökningar.

KORT OM LEADER GÄSTRIKEBYGDEN:
Leader Gästrikebygden är en ideell förening som adminstrerar ett av snart 65 svenska Leaderområden. Leader är en metod och finansieringsform som är en del av det nationella Landsbygdsprogrammet under 2007-2013.
Metoden bygger på att såväl projektidéerna som finansieringsbesluten och genomförandet sker i samverkan lokalt av människor med förankring på landsbygden.
Målsättningen är att involvera såväl föreningar, företag och kommuner i arbetet.
Finansieringen kommer från EU, stat, kommunerna i Gästrikland och Region Gävleborg. Fram till och med 2013 kommer cirka 3,5 miljoner kronor årligen att fördelas till smarta projekt i Gästrikland.

Läs mer i Gestriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter